Tvarohová torta
POTREBUJEME: CESTO: 250 g polohrubej múky, 2 PL kakaa, 70 g práškováho cukru 1 vajce štipku soli 120 g masla
PLNKA: 750 g tvarohu 4 vajcia 100 g mascarpone 130 g práškového cukru 100 g masla 2 balíčky vanilínového cukru 100 g nastrúhanej bielej čokolády 40 g Zlatého klasu 2 PL maizeny 350 g vykôstkovaných čerešní
PRACOVNÍ POSTUP: 1)Z masla, kakaa, cukru, vajca, múky a zo štipky soli urobíme cesto, ktoré necháme 30 minút odležať na chladnom mieste. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Prenesieme ho do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a vložíme ním jej dno i boky. Naplníme plnkou a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 *C 80 až 90 minút.
2) Vychladnutú tortu pokrájame, posypeme práškovým cukrom a ozdobýme nakrájanými čerešňami a nastrúhanou čokoládou
3)PLNKA: Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme tvaroh, mascarpone, nestrúhanú bielu čokoládu a vynilínový cukor. Vymiešame vajcia, maizenu a Zlatý klas. Do masy dáme vykôstkované čarešne a spolu premiešame.