Čokoládová torta
POTREBUJEME: 25 dkg Palmarín, Hera 25 dkg hladká múka 25 dkg práškový cukor štipka soli 1 vanilka 1 lyžica rum 4 vajcia pol lyžičky citrónovej šťavy
PLNKA: 20 dkg čokoláda, 20dkg tuk, 12,5 dkg práškový cukor, 3 žĺtky , 1 lyžica džem
Maslo dobre vymiešame a postupne doň pridáme práškový a vynilínový cukor, soľ, rum, 2 celé vajcia a 2 žltky. Striedavo pridáme múku a sneh z dvoch bielkov, do ktorého sme zašľahali citrónovú šťavu. Dno tortovej formy (bez bokov) dobre vymastíme a rovnomerne naň rozotrieme 2 lyžice cesta. Pečieme asi 8 minút. Postupne takto upečieme 8 plátov. Upečené pláty rozložíme na dosku aby sa nepokrútili. Tuk vymiešame s cukrom, žĺtkami a čokoládou, ktorú sme vopred nechali v teple zmäknúť. Vychladnuté pláty cesta natierame plnkou a ukladáme na seba. Vrchný plát natrieme džemom a polejeme čokoládou. Podávame na druhý deň.